Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu

Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu

Okulumuz Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının Erasmus + Programı 2022 Yılı Teklif Çağrısı Dönemi Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu Başvurusu Kabul Listesinde yer almıştır.

24.01.2024 105

KARŞIYAKA SUZAN DİVRİK MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİ MESLEKİ EĞİTİM ERASMUS+ AKREDİTASYON BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI!

 

“Erasmus+ Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazanan İzmir’in ilk okulu ve

“Erasmus+ Mesleki Eğitim (VET) Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazanan ilk meslek lisesi olduğumuzu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz!

 

Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda kurumumuzun hazırlamış olduğu beş yıllık Erasmus+ Mesleki Eğitim Planlaması AB kalite standartlarına uygun olarak kabul edilerek 16 Mart 2023 tarihinde Ulusal Ajans Türkiye tarafından uzun vadeli hibe almaya hak kazanan toplam 13 kurumdan biri olarak ilan edilmiştir.

 

Aynı zamanda METEK III kapsamında Türkiye’de toplam 15 adet olarak ilan edilen okulumuz Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, akreditasyon hibesini almayı hak etiğimiz 2023-2027 yılına değin her yıl düzenli olarak kolaylaştırılmış bir yöntemle Avrupa Fonu tarafından hazırlanan plan doğrultusunda fonlanacaktır.

 

Ayrıca uygulanacak planın doğruluk beyanı ile uyumlu ve nitelikli geçecek her sözleşme yılı ve KA121 (Akredite Kuruluşlar İçin Hibe Tahsisi) için takip eden uygulama yılı %20 oranında arıttırılacak hibe almaya kazanacaktır.

 

 

Türkiye genelinde toplam 13 Meslek kurumundan biri ve yine ülke genelinde sadece 5 Meslek Lisesinden biri olarak 2023 yılında akredite edilmen kurumumuz; 5 yıl boyunca Erasmus+ öğrenci ve öğretmen eğitimlerini Avrupa Kalite Standartlarına uygun olarak geliştirme fırsatına erişme kolaylığı edinmiştir.

 

Mesleki Eğitim Erasmus Akreditasyonu (KA120 / VET) Belgesini almaya kazanan kurumlar; 2 günden 365 güne kadar değişiklik gösteren işletmede beceri eğitimi/staj, işbaşı eğitimi/gözlem, kurs, mesleki beceri yarışmaları, uzman daveti, öğretmen daveti, hazırlık ziyareti vb. yurtdışı faaliyet türlerine erişim kolaylığı sağlanmaktadır.

 

Yararlanacak Alanlar:

2023-2027

·      Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

·      Grafik ve Fotoğraf Alanı

·      Güzellik Hizmetleri Alanı

·      Halkla İlişkiler Alanı

·      Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı

·      Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı

 

2025-2027

·      Giyim Üretim / Moda Tasarım Teknolojisi Alanı

·      Büro Yönetimi Alanı

 

Gerçekleştirilecek Hareketlilik Türleri:

 

1.     Öğrenici Hareketliliği:

·      Beceri yarışmalarına katılım (1 ila 10 gün)

·      Temel veya sürekli mesleki eğitim öğrenicilerinin kısa dönemli öğrenme hareketliliği (10 ila 89 gün)

·      Temel veya sürekli mesleki eğitim öğrenicilerinin uzun dönemli öğrenme hareketliliği (ErasmusPro) (90 ila 365 gün)

·      Dezavantajlı grupta yer alan katılımcılar için gerekçelendirilmesi halinde asgari süre 2 gün olacak şekilde yurt dışı hareketliliğin planlanabileceğini söyledi.

 

2.     Personel Hareketliliği:

·      Personel hareketliliği faaliyetinin 3 alt türü vardır:

·      İşbaşı öğrenme (2 ila 60 gün)

·      Öğretmenlik veya eğitmenlik görevlendirmeleri (2 ila 365 gün)

·      Kurslar ve eğitim (2 ila 30 gün)

 

3.     Uzman daveti (2 ila 60 gün)

 

4.     Öğretmen ve eğitmenlerin eğitimi için ev sahipliği yapma (10 ila 365 gün)

 

5.     Hazırlık ziyaretleri

 

Ayrıca; Erasmus+ Akreditasyon Planı kapsamında personel ve öğrenciler için beş yıl boyunca sürekli ve üç farklı kur seviyesinde (A1, A2, B1) yabancı dil eğitimi planlanmıştır. Karşıyaka Halk Eğitim bünyesinde açılacak yabancı dil kursları kurumumuzda (kurs merkezi) düzenli olarak açılacaktır.


24-01-2024