OKULUMUZ MESLEKİ EĞİTİM ERASMUS+ AKREDİTASYON BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI

OKULUMUZ MESLEKİ EĞİTİM ERASMUS+ AKREDİTASYON BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI

Erasmus+ Akreditasyon Belgesi" almaya hak kazanan İzmir'in ilk okulu ve Erasmus+Mesleki Eğitim (VET) Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk meslek lisesi olduğumuzu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. 

17.03.2023 143

Akreditasyon belgesi; eğitim kurumlarının proje başvurularını kolaylaştırmaya, yükseköğretim kurumlarının biraraya gelerek işbirliği yapmalarına ve gençlik alanındaki kurum ve kuruluşların Avrupa Dayanışma Programı kapsamında proje başvurusu yapabilmelerine imkân tanır.

Erasmus Akreditasyonu, Okul Eğitimi, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanlarında sınır ötesi değişim ve işbirliği yapmak isteyen kurum/kuruluşlar için bir araçtır. Erasmus Akreditasyonunun genel hedefi; Avrupa öğretim ve öğrenim boyutunun güçlendirilmesi amacıyla içerme, çeşitlilik, hoşgörü ve demokratik katılım değerlerinin teşvik edilmesi ile Avrupa mirası ve çeşitlilikteki zenginlik hakkında bilgi edinmek ve Avrupa genelinde profesyonel ağlarının geliştirilmesini desteklemektir.
  Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda Akreditasyon almaya hak kazanan kurum olarak, Erasmus kalite standartlarına uymak şartıyla, akreditasyon almayı hak etiğimiz bu yıldan (2023)-2027 yılı dönemi boyunca her yıl düzenli olarak kolaylaştırılmış bir yöntemle hibe alma imkânı elde ederek Türkiye genelinde toplam 13 Mesleki Eğitimden sorumlu olan kurumlardan biri olarak ilan edilmiştir. Yine ülke genelinde sadece 5 Meslek Lisesinden biri olarak akredite edilen kurumumuz; 5 yıl boyunca Erasmus+ öğrenci ve öğretmen eğitimlerini Avrupa Kalite Standartlarına uygun olarak geliştirme fırsatına erişme kolaylığı edinmiştir.    Mesleki Eğitim Erasmus Akreditasyonu (KA120 / VET) Belgesini almaya kazanan kurumlar; 2 günden 365 güne kadar değişiklik gösteren işletmede beceri eğitimi/staj, işbaşı eğitimi/gözlem, kurs, mesleki beceri yarışmaları, uzman daveti, öğretmen daveti, hazırlık ziyareti vb. yurtdışı faaliyet türlerine erişim kolaylığı sağlanmaktadır.17-03-202317-03-202317-03-2023